.

vije ndarëse

Postuar më: 04/12/2021

Vaksinimi antiCOVID/ Kryhen 2,130,714 vaksinime

04 Dhjetor 2021 – Vijon vaksinimi masiv në pikat e përqëndruara te vaksinimit, në qendrat shëndetësore, poliklinika si dhe nëpërmjet njësive të lëvizshme në komunitet në kuadër të aksionit kombëtar “Derë më derë”.

Prej fillimit të vaksinimit janë kryer në total 2,130,714 doza të vaksinës ndaj COVID-19.
o 1,080,490 doza të para;
o 971,974 doza të dyta;
o 78,250 doza të treta.

Vaksinimi ndaj COVID-19 është i hapur për të gjithë personat +16 vjeç si dhe fëmijët +12 vjeç me probleme të sistemit imunitar.

Ka filluar vaksinimi me dozën e tretë të vaksinës të gjithë personat +18 vjeç.

Deri tani kanë mbërritur në vendin tonë 2,663,100 vaksina antiCOVID.